Το δεύτερο ταξίδι ήταν πιο οργανωμένο, φτάσαμε σχεδόν μετά από μια μέρα πτήσεων στο San Jose, και μετά από λίγη ξεκούραση οδικώς στο Tarrazu, μια περιοχή που καλλιεργούνται, όπως και σε όλη την Κόστα Ρίκα εκλεκτές ποικιλίες αράμπικα με κυρίαρχη την γκέισα.
Συμμετείχαμε και εκεί σε συγκομιδή, σε διαδικασίες γευσιγνωσίας, φιλοξενηθήκαμε από ανθρώπους που αν και τόσο μακριά γνωρίζουν και αγαπούν των ελληνικό πολιτισμό, ονομάζοντας μάλιστα μια πόλη τους Grecia, είδαμε φάρμες που παράγουν καφέδες μικρής παραγωγής για roasters που ψάχνουν πολύ την ποιότητα, εντυπωσιαστήκαμε από την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλες τις φάρμες και από την αγάπη για το περιβάλλον και φύγαμε κρατώντας μοναδικές εικόνες από την εντυπωσιακή φύση της μικρής κεντροαμερικανικης χώρας.