Espresso
Ο καφές espresso είναι η μονή μέθοδος που παρασκευάζεται με αντλία πίεσης. Το νερό διατηρείται από την μηχανή espresso κάτω από το σημείο βρασμού αποτρέποντας τον καφέ να καεί.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Καφές
- Λεπτό άλεσμα
Εξοπλισμός
- Μύλος άλεσης καφέ
- Ζυγαριά ακριβείας
- Μηχανή espresso
- Φλιτζάνι (~70 ml)
Δοσολογία
- 17-19 γραμμάρια (για 2 μονούς espresso)
Αναλογία εκχύλισης
- 1:2
Αλέστε στο κλείστρο της μηχανής espresso τα επιθυμητά γραμμάρια καφέ (17-19 γρ).

Κατανέμετε τον καφέ ισομερώς με την βοήθεια ενός κατανομέα ή με το χέρι σας και πιέστε με το πατητήρι για να σφραγίσετε τον καφέ.


Τοποθετείτε το κλείστρο στην μηχανή espresso και ξεκινάτε την εκχύλιση.

Η ολοκλήρωση της εκχύλισης θα πρέπει να γίνει στα 26-29’’ διαφορετικά ελέγξτε τον βαθμό άλεσης.

Ο καφές είναι έτοιμος για σερβίρισμα.