Espresso

Ο καφές espresso είναι η μονή μέθοδος που παρασκευάζεται με αντλία πίεσης. Το νερό διατηρείται από την μηχανή espresso κάτω από το σημείο βρασμού αποτρέποντας τον καφέ να καεί.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καφές

  • Λεπτό άλεσμα

Εξοπλισμός

  • Μύλος άλεσης καφέ
  • Ζυγαριά ακριβείας
  • Μηχανή espresso
  • Φλιτζάνι (~70 ml)

Δοσολογία

  • 17-19 γραμμάρια (για 2 μονούς espresso)

Αναλογία εκχύλισης

  • 1:2
 
ΒΗΜΑ 1

Αλέστε στο κλείστρο της μηχανής espresso τα επιθυμητά γραμμάρια καφέ (17-19 γρ).

Espresso
ΒΗΜΑ 2

Κατανέμετε τον καφέ ισομερώς με την βοήθεια ενός κατανομέα ή με το χέρι σας και πιέστε με το πατητήρι για να σφραγίσετε τον καφέ.

Espresso Espresso
ΒΗΜΑ 3

Τοποθετείτε το κλείστρο στην μηχανή espresso και ξεκινάτε την εκχύλιση.

Espresso
ΒΗΜΑ 4

Η ολοκλήρωση της εκχύλισης θα πρέπει να γίνει στα 26-29’’ διαφορετικά ελέγξτε τον βαθμό άλεσης.

Espresso
ΒΗΜΑ 5

Ο καφές είναι έτοιμος για σερβίρισμα.