Συμβουλές παρασκευής σωστού καφέ

Η Coffee Epirus σας παρουσιάζει οδηγίες παρασκευής για τους πιο δημοφιλείς καφέδες. Επιλέξτε τον αγαπημένο σας καφέ και διαβάστε τις συμβουλές μας μέσα από έναν αναλυτικό οδηγό που περιέχει φωτογραφίες και υποδείξεις για κάθε βήμα παραγωγής του ροφήματός σας.

Η μέθοδος είναι ιαπωνικής προέλευσης και το όνομα της V60 προέρχεται από τη γωνία 60° μοιρών και το κωνικό σχήμα του dripper της.

Είναι η κρύα έκδοση του cappuccino. Eνα παγωμένο καλοκαιρινό ρόφημα με κρεμώδη υφή.

Παρουσιάστηκε πρώτα το 1992 από την KAFEA TERRA, ως ένα παγωμένο καλοκαιρινό ρόφημα με κρεμώδη υφή. Απολαμβάνεται όλο τον χρόνο!

Ο καφές espresso είναι η μονή μέθοδος που παρασκευάζεται με αντλία πίεσης. Το νερό διατηρείται από την μηχανή espresso κάτω από το σημείο βρασμού αποτρέποντας τον καφέ να καεί.

Είναι η διαδικασία εκχύλισης καφέ με κρύο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Mια χειροκίνητη καφετιέρα γυάλινου στυλ, που εφευρέθηκε από τον Paper Schlumbohm το 1941, η οποία μάλιστα περιλαμβάνεται στη συλλογή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

Ο cappuccino είναι ένα ρόφημα Ιταλικής προέλευσης που αποτελείται από καφέ εσπρέσο και γάλα.

Η Aeropress, τελειοποιήθηκε από τον εφευρέτη και μηχανικό Adam Adler. Η παρασκευή αυτή χρησιμοποιεί τη χειροκίνητη πίεση.