Aeropress
Η Aeropress, τελειοποιήθηκε από τον εφευρέτη και μηχανικό Adam Adler. Η παρασκευή αυτή χρησιμοποιεί τη χειροκίνητη πίεση.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Καφές
- Μέτριο προς λεπτό άλεσμα
Εξοπλισμός
- Aeropress
- Φίλτρα
- Βραστήρας νερού
- Μύλος Άλεσης (με μαχαίρια)
- Ζυγαριά ακριβείας
- Φλιτζάνι (150-300 ml)
Δοσολογία
- 15 gr καφέ
- 240 ml νερό
Αναλογία εκχύλισης
- 1:16
Ζεσταίνετε το νερό στη σωστή θερμοκρασία (92-96°C).
Τοποθετήστε ένα χάρτινο φίλτρο στο αποσπώμενο πλαστικό καπάκι του Aeropress και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
Τοποθετήστε με το κωνικό μέρος προς τα επάνω και μηδενίστε την ζυγαριά. Έπειτα τοποθετήστε την επιθυμητή ποσότητα αλεσμένου καφέ η τσαγιού και μηδενίστε ξανά.

Ρίξτε το φρέσκο βρασμένο νερό εμποτίζοντας τελείως τον αλεσμένο καφέ η τσάι. Ανακατέψτε για να βεβαιωθείτε ότι ο καφές είναι εμποτισμένος ομοιόμορφα.

Ασφαλίστε το καπάκι. Περιμένετε περίπου 1:15 λεπτά η ανάλογα με την προτίμησή σας. Αναποδογυρίσετε όλη τη συσκευή γρήγορα και με έλεγχο. Τοποθετήστε το πάνω από το δοχείο εκχύλισης και αρχίστε να εφαρμόζετε πίεση προς τα κάτω. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 20-30 δευτερόλεπτα.

Αφαιρέστε την συσκευή. Ο καφές είναι έτοιμος για σερβίρισμα.