Cappuccino

Ο cappuccino είναι ένα ρόφημα Ιταλικής προέλευσης που αποτελείται από καφέ εσπρέσο και γάλα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καφές

  • Λεπτό άλεσμα

Εξοπλισμός

  • Μύλος άλεσης καφέ
  • Ζυγαριά ακριβείας
  • Μηχανή espresso
  • Γαλατιέρα
  • Φλιτζάνι (~170 ml)

Δοσολογία

  • 17-19 gr

Αναλογία εκχύλισης

  • 1:2
 
ΒΗΜΑ 1

Αφρίστε το γάλα στην γαλατιέρα στην σωστή θερμοκρασία (60-62°C) ώστε να αποκτήσει μια λεία και γυαλιστερή επιφάνεια.

Cappuccino
ΒΗΜΑ 2

Αλέστε στο κλείστρο της μηχανής espresso τα επιθυμητά γραμμάρια καφέ (17-19 γρ).

Cappuccino
ΒΗΜΑ 3

Κατανέμετε τον καφέ ισομερώς με την βοήθεια ενός κατανομέα ή με το χέρι σας και πιέστε με το πατητήρι για να σφραγίσετε τον καφέ.

Cappuccino Cappuccino
ΒΗΜΑ 4

Τοποθετείτε το κλείστρο στην μηχανή espresso και ξεκινάτε την εκχύλιση. Η ολοκλήρωση της εκχύλισης θα πρέπει να γίνει στα 26-29’’ διαφορετικά ελέγξτε τον βαθμό άλεσης.

Cappuccino
ΒΗΜΑ 5

Ολοκληρώστε την παρασκευή του cappuccino ρίχνοντας αφρόγαλα μέσα στον espresso.

Cappuccino