Cappuccino
Ο cappuccino είναι ένα ρόφημα Ιταλικής προέλευσης που αποτελείται από καφέ εσπρέσο και γάλα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Καφές
- Λεπτό άλεσμα
Εξοπλισμός
- Μύλος άλεσης καφέ
- Ζυγαριά ακριβείας
- Μηχανή espresso
- Γαλατιέρα
- Φλιτζάνι (~170 ml)
Δοσολογία
- 17-19 gr
Αναλογία εκχύλισης
- 1:2
Αφρίστε το γάλα στην γαλατιέρα στην σωστή θερμοκρασία (60-62°C) ώστε να αποκτήσει μια λεία και γυαλιστερή επιφάνεια.

Αλέστε στο κλείστρο της μηχανής espresso τα επιθυμητά γραμμάρια καφέ (17-19 γρ).

Κατανέμετε τον καφέ ισομερώς με την βοήθεια ενός κατανομέα ή με το χέρι σας και πιέστε με το πατητήρι για να σφραγίσετε τον καφέ.


Τοποθετείτε το κλείστρο στην μηχανή espresso και ξεκινάτε την εκχύλιση. Η ολοκλήρωση της εκχύλισης θα πρέπει να γίνει στα 26-29’’ διαφορετικά ελέγξτε τον βαθμό άλεσης.

Ολοκληρώστε την παρασκευή του cappuccino ρίχνοντας αφρόγαλα μέσα στον espresso.
