Freddo
Παρουσιάστηκε πρώτα το 1992 από την KAFEA TERRA, ως ένα παγωμένο καλοκαιρινό ρόφημα με κρεμώδη υφή. Απολαμβάνεται όλο τον χρόνο!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Καφές
- Λεπτό άλεσμα
Εξοπλισμός
- Μύλος άλεσης καφέ (με μαχαίρια)
- Ζυγαριά ακριβείας
- Μηχανή espresso
- Μίξερ ποτού
- Γυάλινο ποτήρι με παχύ τοίχωμα (~270ml)
Δοσολογία
- 17-19 γραμμάρια (ή ανάλογα με το μέγεθος του καλαθιού του κλείστρου)
Αναλογία εκχύλισης
- 1:3
Αλέστε στο κλείστρο της μηχανής espresso τα επιθυμητά γραμμάρια καφέ (17-19 γρ).

Κατανέμετε τον καφέ ισομερώς με την βοήθεια ενός κατανομέα ή με το χέρι σας και πιέστε με το πατητήρι για να σφραγίσετε τον καφέ.


Τοποθετείτε το κλείστρο στην μηχανή espresso και ξεκινάτε την εκχύλιση. Η ολοκλήρωση της εκχύλισης θα πρέπει να γίνει στα 26-29’’ διαφορετικά ελέγξτε τον βαθμό άλεσης.

Προσθέστε 3-4 παγάκια στον espresso για άμεση ψύξη και χτυπήστε στο μίξερ για να δώσετε μια κρεμώδη υφή.

Σερβίρετέ σε ποτήρι με πάγο. Χρησιμοποιήστε shaker με αφροσυλλέκτη όταν ρίχνετε τον καφέ στο ποτήρι διατηρώντας μια κρεμώδη υφή χωρίς φυσαλίδες.

Ο καφές είναι έτοιμος για σερβίρισμα.