Freddo

Παρουσιάστηκε πρώτα το 1992 από την KAFEA TERRA, ως ένα παγωμένο καλοκαιρινό ρόφημα με κρεμώδη υφή. Απολαμβάνεται όλο τον χρόνο!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καφές

  • Λεπτό άλεσμα

Εξοπλισμός

  • Μύλος άλεσης καφέ (με μαχαίρια)
  • Ζυγαριά ακριβείας
  • Μηχανή espresso
  • Μίξερ ποτού
  • Γυάλινο ποτήρι με παχύ τοίχωμα (~270ml)

Δοσολογία

  • 17-19 γραμμάρια (ή ανάλογα με το μέγεθος του καλαθιού του κλείστρου)

Αναλογία εκχύλισης

  • 1:3
 
ΒΗΜΑ 1

Αλέστε στο κλείστρο της μηχανής espresso τα επιθυμητά γραμμάρια καφέ (17-19 γρ).

Freddo
ΒΗΜΑ 2

Κατανέμετε τον καφέ ισομερώς με την βοήθεια ενός κατανομέα ή με το χέρι σας και πιέστε με το πατητήρι για να σφραγίσετε τον καφέ.

Freddo Freddo
ΒΗΜΑ 3

Τοποθετείτε το κλείστρο στην μηχανή espresso και ξεκινάτε την εκχύλιση. Η ολοκλήρωση της εκχύλισης θα πρέπει να γίνει στα 26-29’’ διαφορετικά ελέγξτε τον βαθμό άλεσης.

Freddo
ΒΗΜΑ 4

Προσθέστε 3-4 παγάκια στον espresso για άμεση ψύξη και χτυπήστε στο μίξερ για να δώσετε μια κρεμώδη υφή.

Freddo
ΒΗΜΑ 5

Σερβίρετέ σε ποτήρι με πάγο. Χρησιμοποιήστε shaker με αφροσυλλέκτη όταν ρίχνετε τον καφέ στο ποτήρι διατηρώντας μια κρεμώδη υφή χωρίς φυσαλίδες.

Freddo
ΒΗΜΑ 6

Ο καφές είναι έτοιμος για σερβίρισμα.