Freddo Cappuccino

Είναι η κρύα έκδοση του cappuccino. Eνα παγωμένο καλοκαιρινό ρόφημα με κρεμώδη υφή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καφές

  • Λεπτό άλεσμα

Εξοπλισμός

  • Μύλος άλεσης καφέ (με μαχαίρια - Burr)
  • Ζυγαριά ακριβείας
  • Μηχανή espresso
  • Μίξερ ποτού
  • Γυάλινο ποτήρι με παχύ τοίχωμα (300-330 ml)

Δοσολογία

  • 17-19 γραμμάρια (ή ανάλογα με το μέγεθος του καλαθιού του κλείστρου)

Αναλογία εκχύλισης

  • 1:3
 
ΒΗΜΑ 1

Αλέστε στο κλείστρο της μηχανής espresso τα επιθυμητά γραμμάρια καφέ (17-19 γρ).

Freddo Cappuccino
ΒΗΜΑ 2

Κατανέμετε τον καφέ ισομερώς με την βοήθεια ενός κατανομέα ή με το χέρι σας και πιέστε με το πατητήρι για να σφραγίσετε τον καφέ.

Freddo Cappuccino Freddo Cappuccino
ΒΗΜΑ 3

Τοποθετείτε το κλείστρο στην μηχανή espresso και ξεκινάτε την εκχύλιση. Η ολοκλήρωση της εκχύλισης θα πρέπει να γίνει στα 26-29’’ διαφορετικά ελέγξτε τον βαθμό άλεσης.

Freddo Cappuccino
ΒΗΜΑ 4

Προσθέστε κρύο γάλα και χτυπήστε στο μίξερ για να δώσετε κρεμώδη υφή.

Freddo Cappuccino
ΒΗΜΑ 5

Προσθέστε 3-4 παγάκια στον espresso για άμεση ψύξη και χτυπήστε στο μίξερ για να δώσετε μια κρεμώδη υφή.

Freddo Cappuccino
ΒΗΜΑ 6

Προσθέστε το κρύο αφρόγαλα στο ποτήρι.

Freddo Cappuccino
ΒΗΜΑ 7

Προσθέστε στο κρύο αφρόγαλα τον καφέ και παγάκια.

Freddo Cappuccino
ΒΗΜΑ 8

Ο καφές είναι έτοιμος για σερβίρισμα.

Freddo Cappuccino