Freddo Cappuccino
Είναι η κρύα έκδοση του cappuccino. Eνα παγωμένο καλοκαιρινό ρόφημα με κρεμώδη υφή.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Καφές
- Λεπτό άλεσμα
Εξοπλισμός
- Μύλος άλεσης καφέ (με μαχαίρια - Burr)
- Ζυγαριά ακριβείας
- Μηχανή espresso
- Μίξερ ποτού
- Γυάλινο ποτήρι με παχύ τοίχωμα (300-330 ml)
Δοσολογία
- 17-19 γραμμάρια (ή ανάλογα με το μέγεθος του καλαθιού του κλείστρου)
Αναλογία εκχύλισης
- 1:3
Αλέστε στο κλείστρο της μηχανής espresso τα επιθυμητά γραμμάρια καφέ (17-19 γρ).

Κατανέμετε τον καφέ ισομερώς με την βοήθεια ενός κατανομέα ή με το χέρι σας και πιέστε με το πατητήρι για να σφραγίσετε τον καφέ.


Τοποθετείτε το κλείστρο στην μηχανή espresso και ξεκινάτε την εκχύλιση. Η ολοκλήρωση της εκχύλισης θα πρέπει να γίνει στα 26-29’’ διαφορετικά ελέγξτε τον βαθμό άλεσης.

Προσθέστε κρύο γάλα και χτυπήστε στο μίξερ για να δώσετε κρεμώδη υφή.

Προσθέστε 3-4 παγάκια στον espresso για άμεση ψύξη και χτυπήστε στο μίξερ για να δώσετε μια κρεμώδη υφή.

Προσθέστε το κρύο αφρόγαλα στο ποτήρι.

Προσθέστε στο κρύο αφρόγαλα τον καφέ και παγάκια.

Ο καφές είναι έτοιμος για σερβίρισμα.
